Gambiagruppernas utflykt

Besök ett skolprojekt och ett kvinnokooperativ tillsammans med en svensktalande guide.

Följ med och upplev Gambiagruppernas verksamhet under en dag tillsammans med en kunnig och svensktalande guide! I mer än 40 år har Gambiagrupperna bedrivit utvecklingssamarbete i Gambia med fokus på utbildning för alla genom byutveckling. Under årens lopp har verksamheten utvecklats, från att bygga skolor till att nu även innefatta kvalitén på undervisningen och utbildning i byarna för att stärka det civila samhället.

Utflykten kommer först att ta oss till en skola som byggts med hjälp av Gambiagrupperna och där organisationen nu genomför lärarfortbildning. På skolan hälsar rektorn oss välkomna, visar oss runt och vi får möjlighet att kika in under en lektion med bland annat läsinlärning. Lärarna kommer att berätta om barnens utbildningssituation i Gambia och hur Gambiagruppernas inläsningsprogram påverkar deras möjlighet att undervisa barnen.

Vidare kommer utflykten gå till ett kvinnokooperativ som startats upp med hjälp av Gambiagrupperna. I kvinnokooperativet får vi ta del av verksamheten och kvinnorna visar oss runt och berättar om sitt arbete. Hantverk finns till försäljning och här serveras en traditionell lunch som ingår i priset.

Följ med Gambiagrupperna och lär dig mer om svenskt utvecklingssamarbete, priset är till största del ett självkostnadspris för guide och busshyra, eventuellt överskott går oavkortat till organisationens verksamhet i Gambia.

Ta gärna med vatten, solkräm och jämna pengar!

Utflyktsdag: Torsdagar

Tid: 8.30 till ca 15:00, bussen hämtar vid hotellen (se anmälningslistan)

Pris: D 1800 per vuxen inkl. lunch (betalning sker i bussen), D 900 per barn och för medlemmar i Gambiagrupperna

Guide: Alhaji ”Aladdin” Cham, svensktalande (Mobil: 9903915, 7240474)

Anmälan: Innan kl 10.00 (gambisk tid) på onsdagar. Ring Aladdin eller maila ordförande Kristina Lundahl, kristina.lundahl@fioh.org. Det kan också finnas en anmälningslista längst bak i vår pärm på det hotell du bor på.