Brev från praktikant

Hejsan!

Här är ett brev från mig – Dalinne Bojang som var praktikant våren 2019. Jag har varit hos Gambiagruppernas partnerorganisation Future In Our Hands The Gambia (FIOHTG) i nästan ett halvår och åkte hem till Sverige den 15:e juni. Jag har en kandidatexamen i ”Utveckling och internationellt samarbete” och läser nu mitt sista år på min master i ”Rural Development and Natural Resource Management” med släkt i Gambia så jag blev otroligt glad när jag fick höra att jag skulle få praktisera på FIOHTG. Det är en ideell organisation som bland annat inriktar sig på samma område som jag har studerat.

När jag åkte ner i vintras välkomnades jag av både Gambiagruppernas ordförande kristina Lundahl, den tidigare praktikanten Jeanna Isacson och alla medarbetare på FIOHTG. Under min tid här har jag lärt mig mycket om projektplanering, besökt alla regioner i Gambia, träffat fantastiska människor och ätit otroligt god mat! Jag har varit en del av spännande och viktiga projekt som ”Keep Our Girls in School” som fokuserar på reproduktiv hälsa, utbildning och menstruationshygien för skolflickor i puberteten och arbetat med Green Climate Fund. Jag har fått bevittna hur utvecklingsarbete kan se ut i praktiken och försöka kritiskt praktisera och implementera allt jag har lärt mig genom mina studier. Praktiken var väldigt lärorik då jag gavs stort självständigt ansvar och inkluderades i arbetet precis som alla andra medarbetare. De värdesatte vad jag hade att erbjuda och utmanade mig genom att inte begränsa arbetet till områden jag var bekväm med. Det bästa med praktiken har varit mina fantastiska kollegor. Det är väldigt ledsamt att lämna dem som tålmodigt har försökt lära mig mandinka varje dag och alltid får mig att skratta. Jag lämnar däremot FIOHTG med mycket erfarenheter och massor av glada minnen.

Tack för min tid som praktikant hos FIOH familjen.

Den har varit fantastisk!

Vänligen,

Dalinne Bojang

Praktikant Dalinne Bojang
Dalinne Bojang