Vi söker två praktikanter till Gambia

Till vårt kontor i Gambia söker Gambiagrupperna (GG) och Future in Our Hands The Gambia (FIOHTG) just nu två praktikanter från augusti 2019 – februari 2020 och från december 2019 – maj 2020 med erfarenhet och/eller utbildning inom följande områden; digitala medier, IT, arbete med hemsidor, bygg.

Gambiagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar med fattigdomsbekämpning genom rättighetsbaserat utvecklingsssamarbete i Gambia. Praktiken är placerad hos vår samarbetspartner FIOHTG. (Reservation för att praktikplatserna endast erbjuds om vi får de projektmedel som vi har sökt från Forum Syd. Vi väntas få svar i juni).

Som praktikant får du:

  • En introduktion till organisationen i Sverige innan avresa. Du kommer t.ex. att närvara vid medlemsmöten, informationsträffar och delta i kansliuppgifter.
  • I Gambia kommer du att vara en del av det dagliga kontorsarbetet men också ha möjlighet att arbeta ute på fältet och med arbetsuppgifter beroende på din profil och dina intresseområden.
  • Delta i utresekurs på Sida Partnership Forum i Härnösand.

Kvalifikationer 

  • För att delta i praktikantprogrammet behöver du vara mellan 20 och 30 år. (Sidas krav).
  • Ha viss erfarenhet från yrkeslivet och intresse samt kunskap om utvecklingsfrågor.
  • Du får inte ha deltagit i Sidas praktikantprogram tidigare. (Sidas krav).
  • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
  • Kunskaper inom digitala medier, IT, utveckla hemsidor eller bygg är mycket meriterande.
  • Svensk medborgare eller permanent uppehållstillstånd i Sverige. Nordiska medborgare ska ha varit folkbokförda i Sverige i minst ett år. (Sidas krav).

Praktiken börjar med ca 4 veckors introduktion i Sverige följt av ca 4-5 månader i Gambia. Du kommer att ha en handledare i Sverige och en på kontoret i Gambia. Gambiagrupperna står för boende och kostnader för resa, vaccination och försäkring. Dessutom ingår ett traktamente under perioden i Gambia.

Välkommen med din ansökan senast 19 juni 2019. Skicka din ansökan med personligt brev och CV på engelska till jobb@gambiagrupperna.org skriv “praktikant + ditt namn” i ämnesraden.

Besök gärna www.gambiagrupperna.org/, FIOHTGs hemsida www.fioh.org och vår Facebook-sida ”Gambiagrupperna – Future In Our Hands” för mer information eller vid frågor kontakta Lars-Göran Wärn, lars@swedentclinic.com.

Läs mer om syftet och kraven för Sidas praktikantprogram här: https://www.utbyten.se/program/praktikantprogrammet/sa-fungerar-det/