Gambiagrupperna söker två praktikanter till kontoret i Gambia

Vill du göra praktik i Gambia?

Till vårt kontor i Gambia söker Gambiagrupperna (GG) och Future in Our Hands The Gambia (FIOHTG) just nu två praktikanter från augusti 2018 – februari 2019 och från december 2018 – maj/juni 2019 med erfarenhet och/eller utbildning inom följande områden; digitala medier, insamling och utvecklingssamarbete.

Gambiagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar med fattigdomsbekämpning genom rättighetsbaserat biståndssamarbete i Gambia. Praktiken är placerad hos vår samarbetspartner FIOHTG.

Som praktikant får du:

  • En introduktion till organisation i Sverige innan avresa. Du kommer t.ex. att närvara vid medlemsmöten, informationsträffar och delta i kansliuppgifter.
  • I Gambia kommer du att vara en del av det dagliga kontorsarbetet men också ha möjlighet att arbeta ute på fältet och med arbetsuppgifter beroende på din profil och dina intresseområden.
  • Delta i utresekurs på SIDA Partnership Forum i Härnösand.

Kvalifikationer

  • För att delta i praktikantprogrammet behöver du vara mellan 20 och 30 år och ha viss erfarenhet från yrkeslivet och intresse för utvecklingsfrågor.
  • Du får inte ha deltagit i SIDAs praktikantprogram tidigare.
  • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
  • Kunskaper och intresse för digitala medier och insamling är mycket meriterande.

Praktiken börjar med ca 4 veckors introduktion i Sverige följt av ca 4-5 månader i Gambia. Du kommer att ha en handledare i Sverige och en på kontoret i Gambia. Gambiagrupperna står för boende och kostnader för resa, vaccination och försäkring. Dessutom ingår ett mindre arvode under perioden i Gambia.

Välkommen med din ansökan senast 13 maj 2018. Skicka din ansökan med personligt brev och CV på engelska till jobb@gambiagrupperna.org skriv “praktikant + ditt namn” i ämnesraden.

Besök gärna www.gambiagrupperna.org, FIOHTGs hemsida www.fioh.org och vår Facebook-sida ”Grambiagrupperna – Future In Our Hands” för mer information eller vid frågor kontakta Mats Nydahl, mats.nydahl@gmail.com.

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + fyra =